Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Π.Ε.Ν.Ε.Ν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτεργατών στη σελίδα της αναφέρει:

Συνάδελφοι,

Στις 28 Μάρτη γίνεται η Γενική Συνέλευση μας στην οποία είναι απαραίτητη και αναγκαία η συμμετοχή  όλων μας.

Το διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- μεγαλοεργοδοσίας σε όλα τα μέτωπα.

Η ακρίβεια τσακίζει και καταβροχθίζει τα εισοδήματα, ο πληθωρισμός στην χώρα μας συνεχίζει να είναι παραπάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, η χώρα διεκδικεί το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς στα εργατικά ατυχήματα, οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα, οι ΣΣΕ είναι μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες, παράλληλα συνεχίζεται το μπαράζ των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, η φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική ρίχνει τα βάρη στους εργαζομένους και στα λαϊκά στρώματα, οι αγώνες εργαζομένων και νεολαίας αντιμετωπίζονται με την βία και την καταστολή, οι διώξεις κατά πρωτοπόρων εργαζομένων και σωματείων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αθωώνει τους πολιτικούς υπευθύνους για την τραγωδία στα Τέμπη, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση στην παιδεία και στην υγεία και διαρκώς υποβαθμίζει τις κοινωνικές παροχές.

Με την αντιλαϊκή της πολιτική προσφέρει νέα προνόμια στο κεφάλαιο με πληθώρα φορολογικών κινήτρων, αδρανεί στο αίσχος της κερδοσκοπίας στην αγορά, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες και έτσι τα κέρδη της επιχειρηματικής ελίτ  εφοπλιστών – τραπεζιτών – βιομηχάνων έχουν εκτοξευτεί σε αστρονομικά υψηλά επίπεδα.

Στον χώρο της Ναυτιλίας, κυβέρνηση – ΥΕΝ δίνουν γη και ύδωρ στους εφοπλιστές, πιστοί στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.

Τα Ναυτεργατικά προβλήματα διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους.

Σε κανένα από τα εργασιακά, επάνδρωσης – σύνθεσης, κοινωνικό – ασφαλιστικά, φορολογικά και αυτά που αφορούν την διεκπεραίωση καθημερινών προβλημάτων όπως είναι με την υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων, σχολή Σωστικών Μέσων, δεν έχει δοθεί λύση!!

Παραμένουν χωρίς υπογραφή – ανανέωση οι ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες των Φ/Γ πλοίων..

Οι Έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας θησαυρίζουν στις εμπόλεμες περιοχές, στην Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Μαύρη Θάλασσα, παίζοντας καθημερινά την ζωή των Ναυτεργατών κορώνα – γράμματα!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η έλλειψη πραγματικής – συλλογικής και συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των Ναυτεργατών αφού η ΠΝΟ με την γραμμή της βρίσκεται σε τραγική αναντιστοιχία με τα Ναυτεργατικά προβλήματα και τους υπαίτιους τους!

Ο κλάδος μας και οι Ναυτεργάτες έχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη από τους πολύχρονους αγώνες οφείλουν και αυτή την φορά να πάρουν στα δικά τους χέρια τα προβλήματα, να παλέψουν  ενωμένοι και να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα για την επίλυση τους.

Στις 28/3, ημέρα Πέμπτη, ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων είμαστε όλοι παρόντες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

penen.gr