Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Αθλητική και περιβαλλοντική δράση στη Σάμο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη (10 & 11 Ιουλίου) αθλητική και περιβαλλοντική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Σάμου «Η Μέλισσα», του Λιμεναρχείου Σάμου και του «Τζάμπολ Αγάπης». Σκοπός της συνεργασίας αυτής ήταν η προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η συμπερίληψη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων μέσα από την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και της φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η δράση περιλάμβανε την 10/7/2024 συμβολικό καθαρισμό παραλίας την 10/07/24, όπου οι συμμετέχοντες φορώντας γάντια μάζεψαν κάθε μικρό και μεγάλο σκουπίδι τοποθετώντας το σε πολύχρωμες σακούλες απορριμμάτων. Με κομμάτια από χαρτιά που συλλέχθηκαν δημιουργήθηκε ένα όμορφο κολλάζ με τίτλο “ΚαθαριΖΩ”. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του Λιμεναρχείου Σάμου και παρακολούθηση ολιγόλεπτης προβολής με τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος. Εκπρόσωποι του Συλλόγου Μέλισσα μίλησαν για το έργο και το ρόλο τους, εξήγησαν τις αναπτυξιακές διαταραχές και πρότειναν πρακτικές αντιμετώπισης περιστατικών που πιθανότατα να παρουσιαστούν στην καθημερινή ζωή. Ο κύριος Τσουμπρής Ιωάννης, εμπνευστής και δημιουργός του «Τζάμπολ Αγάπης», αναφέρθηκε στο πως ο αθλητισμός μέσα από δράσεις συνΕκπαίδευσης και συμπερίληψης, μπορεί να ενώσει, να γυμνάσει και να εξυψώσει τον άνθρωπο. Τέλος ακολούθησε επιβίβαση και ξενάγηση σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Την 11/7/2024 στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Βαθέως (φανάρια) το «Τζάμπολ Αγάπης» σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε κοινή δράση συνΕκπαίδευσης με τη συμμετοχή τόσο του προσωπικού του Λιμεναρχείου Σάμου όσο και αθλητών ομάδων καλαθοσφαίρισης της Σάμου.

Η αγάπη για τον αθλητισμό ένωσε για μία ακόμη φορά, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά μετάλλια.