Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Έλεγχοι της Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πριν τις εορτές του Πάσχα για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, κατά το διάστημα από 24 Απριλίου 2024 έως 3 Μαΐου 2024, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος –πώλησης τροφίμων, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε συνολικά 27 επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και -κατά περίπτωση- από κοινού με υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Στην Αττική:

  • σε δυο επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κρέατος, να απασχολούνται -2- εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • σε  δυο κρεοπωλεία, να απασχολούνται 2  εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

φωτογραφία αρχείου