Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Άνδρας εξαπατούσε ηλικιωμένους σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-04-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας.

Συνελήφθη την 24-4-2024 το απόγευμα σε οικισμό της Καβάλας από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ένας ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα κάλεσαν τηλεφωνικά πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές σε περιοχές της Καβάλας, προσποιούμενοι είτε τους αστυνομικούς είτε τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες σε τρεις περιπτώσεις να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.500 ευρώ, τέσσερις 4 χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ενώ στην οικία του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, οι χρυσές λίρες και τα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.