Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Τελετή Ονομασίας νέων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2021 – 2024

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου, η τελετή ονομασίας- απονομής πτυχίων σε 286 νέους Αστυφύλακες, εκπαιδευτικής σειράς 2021-2024.

Συγκεκριμένα, στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής ονομάστηκαν 97  νέοι Αστυφύλακες, στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου 116  και στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου 73.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ιάκωβος, εκπρόσωπος του  Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τα πτυχία επέδωσε o Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής  29ης (ΤΘΤ), Συνταγματάρχης Ιωάννης Χάρλας, ο Υποδιοικητής 21ης (ΤΘΤ), Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Γκανίδης και η εκπρόσωπος της Διοίκησης Περιφερειακών Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Υποπυραγός Μαρία-Όλγα Βουβούρη.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ζιώγας εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης, η Ταξίαρχος (ΥΓ), Σοφία Τσουλιάγκα και η Υποδιοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννα Ντικούδη.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης, η Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ειρήνη Σωτηριάδου καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο  Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νικηφόρος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Ιωάννης Καραμανλής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο βουλευτής και επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής, Πάρης Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων της ΠΑΜΘ, Κωνσταντίνος Βενετίδης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού, Φανή Μπαχαρίδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έρευνας και Νέας Γενιάς, Στέλιος Κατσογριδακης και ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, Βλάσης Πεντιδης.

Επίσης, παρέστησαν ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Ιωάννης Κωστούλας, ο Διοικητής της 50 ΜΚ Ταξιαρχίας ΠΖ, Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Ελευθεριάδης και η Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αναστασία Πουρναρά καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος.

Τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες επέδωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Νικόλαος Σπυριδάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιόνη, o Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Γεώργιος Σκορδίλης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Βασιλείου, Βασίλειος Θεοδωράκης.

Επίσης, παρέστησαν ο Διοικητής Τ.Ε Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Κλαμπόνης, ο Λοχαγός του 547 ΑΜ/ΤΟ, Χρήστος Κουκουβίνος, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Κωνσταντίνος Καστρινάκης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοδοσίου.

Επιπλέον, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Γερμανάκης, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Παπαδάκης, η Διοικητής Τ.Τ. ΒΟΑΚ, Αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, ο Υπαστυνόμος Α΄ Δημήτριος Λαζίδης, του ΤΑΕ Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές με τις οποίες, μεταξύ άλλων, δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου